Pomysł mojego męża..."zrób gazpacho"...
Oczywiście w lodówce prócz koncentratu nic nie było.
Dobrze, że Biedronka jest tak blisko, a w niej wspaniała papryka za niską cenę....
PRZEPIS:
2 pomidory - sparzone i obrane ze skórki
2 ząbki polskiego czosnku
1/2 dużej cebuli lub jedna mała
1 papryka czerwona
1 ogórek zielony średni
2 łyżki oliwy z białych winogron
3 łyżki octu
1 łyżka przecieru pomidorowego
1/2 litra wody nie gazowanej źródlanej
sól, pieprz, maga, sproszkowana papryka ostra lub tabasco
Sos:
1 pomidor, trochę papryki, czosnek cebuli , olej, koncentrat pomidorowy,ocet i woda - miksujemy mikserem końcówka do rozdrabniania. Doprawiamy pieprzem, solą , papryką ostrą (lub Tabasco).
Reszta składników:
Pomidor, cebula, papryka, ogórek - kroimy w drobna kosteczkę.
Zalewamy sosem. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
SMACZNEGO !!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz